mercredi 25 août 2010

Böcker mottagna!

Tack Jorun, Tack Bengt - jag har nu mottagit mina första pocket-cirkel-böcker!!
Jag är jättetacksam - och lite skamsen... dvs: när jag ser vad det kostat att skicka dem funderar jag lite grann pâ om det är värt mödan... Det tycks mig att ni betalt ungefär vad det skulle kostat mig att ha köpt egna exemplar, i stort sett inkl. porto.

Det gör mig lite konfunderad - vad tycker ni andra?

mvh
Fransyskan H.

3 commentaires:

 1. Jag kunde ju inte undgå att göra en liknande reflektion när jag postade böckerna. Undrar om det bara är i Sverige det är så dyrt? Det skulle inte förvåna mig.

  Bengt

  RépondreSupprimer
 2. Jag har fått dina böcker Bengt, och portokostnaden (162 kronor!) för att skicka två pocketböcker får mig att undra om det rent praktiskt är så vettigt att ha den här cirkeln. Jag postade en rätt tjock bok till Frankrike idag och det kostade 6 euro. Lite mer hanterligt, men tur och retur blir det ju ändå bra mycket mer än vad det kostade att köpa boken.

  RépondreSupprimer
 3. Det är svindyrt att posta utomlands från Sverige sedan Posten avskaffade ekonomibrev utomlands. Detta gör att i alla fall jag anser det ohållbart att beställa böcker från Sverige.

  Jag har inte skickat någon bok än, men ser porto för den Charlie skickat (tack!) från Paris var drygt 4 euro, dvs ungefär hälften av vad boken skulle kostat. Det eller möjligen något mindre är vad jag räknar med att betala här i Portugal också.

  Jag avråder från att skicka från Sverige men hoppas att ni andra på era respektive orter inte har orimligare portokostnader än Frankrike och Portugal.

  Jag som just rensat i föregående generationers bokhyllor värdesätter att inte ha kvar alla böcker i mina egna, så jag skickar gärna till och med utan att få i utbyte! (Åtminstone till trevliga och generösa människor som ni)

  RépondreSupprimer