dimanche 29 août 2010

Böcker mottagna och nya upplagda

Tack Charlie för "Att besegra fru J" som jag genast kastade mig över. Om jag hade hittat sladden till mobiltelefonen skulle jag ha laddat upp en bild som visar min favoritparkbänk där jag helst sitter om söndagsmornarna och läser.

Jag har också genomgått min sommarliga hamstring av böcker, nämligen dessa, som står till ert förfogande (fast det är väl mest praktiskt om jag läser först!) och som också lagts in:
Per Olov Enqust: Ett annat liv
Alex Schulman: Skynda att älska
Anneli Jordahl: Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet)
(antologi): Min mormors historia
Johan Cullberg: Mitt psykiatriska liv
Ann Heberlein: Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Dessutom ur hyllan för icke-fiktion en titel som kanske kan intressera fler i gänget:
Henrik Berggren & Lars Trägårdh: Är svensken människa? Gemenskap och oberoende i det moderna Sverige

Som svar på förra inlägget så var jag en typiskt grinig kund på ICA när jag skulle skicka ett paket med garn till England förra veckan. Vad som skulle kostat mig högst 5 euro att skicka härifrån Portugal fick jag betala 150 kronor för att skicka från Sverige. (Finns det ett sätt att lägga in en sån där klassisk seriepratbubbla för svärord? Det är vad jag tycker om postens avreglering - och det är ju intressant att min första bok i cirkeln handlar till en oväntat stor del om just Posten!)

Så det är absolut att avråda att skicka från Sverige. Det är också anledningen till att jag aldrig beställer böcker från Sverige och hit. Däremot tycker jag fortfarande att det är vettigt att samsas om böcker när man kan skicka dem för upp till 5 euro, vilket i alla fall tycks vara fallet också från Frankrike.

Charlie - bland det myckna på min lista att ta itu med väl åter i foster-fosterlandet är att skicka Sin ensamma kropp till dig. Men det brukar ta ett tag för mig att beta mig genom listan.

1 commentaire:

 1. Ja... Och jag har funderat en del sedan senaste inlägget - och det är ju ocksâ att det är ett väldigt trevligt cirklande, detta med pocketcirkel. Vilket är värt sitt pris, det med.

  Jag kommer göra en djupdykning i mina hyllor under dagarna som kommer och skriva upp en radda titlar. Det är sant som du säger - det är inte riktigt lika dyrt härifrân (Frankrike) och priset gâr dessutom ned vad gäller antal böcker (om jag räknat rätt).

  Hâll med andra ord utkik i till-höger-listan, vänner!

  I väntan pâ detta tingar jag gärna Ett annat liv och Ann Heberlein som jag varit inne och nästan-klickat-hem ett antal gânger det senaste. Du fâr höra av dig om Cullenbergs bok! den lâter spännande.

  Jag ser att jag missat skriva Anneli Jordahl för den har ju även jag att lâna ut nu efter semestern! Samt att Fritt förfall - av Stenberg - även den "är min".

  Vänliga hälsningar,

  Hon som bara portoklagar utan att än ha behövt lägga ut en krona utan bara tar emot, hrm.

  RépondreSupprimer